آشپزی ایرانی

آشپزی ایرانی

معرفی غذاهای ایرانی و محلی
آشپزی ایرانی

آشپزی ایرانی

معرفی غذاهای ایرانی و محلی

طرز تهیه کوفته سبزی (شیراز)

کوفته سبزی


مواد لازم برای کوفته سبزی (شیراز)

گوشت چرخ کرده نیم کیلو

پیاز متوسط 3 عدد

نخود آبگوشتی 300 گرم

برنج 5 لیوان

سبزی (جعفری، شوید، تره و ترخون) ساطوری شده 1 کیلو

کشمش یا آلو 1 مشت

گردو 1 مشت

پیاز داغ 1 لیوان

نمک و زردچوبه و فلفل




کوفته سبزی شیرازی

 

طرز تهیه: نخود و برنج را یک روز قبل در آب خیس کنید. سپس برنج و نخود خیس خورده را در آبکش ریخته تا کاملا آب آن برود تا در مراحل بعدی کوفته وا نرود.


 


یک لیوان برنج و مقداری از سبزی ساطوری شده را در قابلمه بریزید و بگذارید با آب زیاد به صورت آش پخته شود.


 


 


پیازها را بسیار ریز رنده کنید و همراه با گوشت و نخود و برنج باقی مانده مخلوط کنید و آن را با چرخ گوشت دوباره چرخ کنید. در مرحله دوم نمک، زردچوبه و فلفل را به میزان کافی اضافه کنید. مواد را به مدت 10 دقیقه با دست تمیز ورز دهید.


 


پیاز داغ را همراه با کشمش (یا آلو) و گردو در 1 قاشق روغن تفت دهید و کمی زردچوبه به آنها بزنید. مواد کوفته را با دست بردارید و کمی از این مخلوط درون آن جا دهید. سپس گلوله کوفته را درست کنید. گلوله ها را به آرامی و با کمی فاصله در آب سبزی و برنج در حال جوش بیندازید.




 


بگذارید تا کوفته ها کاملا بجوشند و بپزند.


 


نکته: در تهیه سس کوفته می توانید از رب گوجه فرنگی نیز به دلخوا استفاده کنید.




برای: 6 نفر

حاضر است در : 100 دقیقه

وعده: نهار

دسته بندی دستور آشپزی : غذاهای ایرانی محلی و سنتی

مواد لازم : آلو, ادویه, برنج, پیاز, سبزیجات, کشمش, گردو, گوشت, نخود

طرز تهیه خورش تورشه کباب (گیلان)

طرز تهیه خورش تورشه کباب گیلانی



مواد لازم برای خورش تورشه کباب (گیلان)

مرغ 1 عدد

سیب زمینی نیم کیلو

بادمجان قلمی 3 عدد

رب گوجه فرنگی 1 قاشق

آب نارنج یا آب لیمو 1 فنجان

روغن به میزان لازم

دارچین، زردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم





طرز تهیه خورش تورشه کباب گیلانی


 


طرز تهیه: مرغ را پاک کرده و بشوئید. در یک قابلمه بزرگ روغن را بریزید و اطراف مرغ را کمی در آن سرخ کنید. سپس 3 لیوان آب روی مرغ بریزید و دارچین، زردچوبه،نمک و فلفل و آب لیمو را به آن اضافه کنید. مرغ را روی حرارت متوسط قرار دهید تا خوب بپزد.


 


بادمجانها را پوست بگیرید و به صورت لایه لایه خرد کرده و در روغن سرخ کنید سپس آنها را روی مرغ پخته بچینید. سیب زمینی ها را نیز پوست کنده و ورقه ورقه کنید. آنها را در روغن خوب سرخ کنید تا طلائی رنگ شوند. سپس آنها را هم به مرغ اضافه کنید.


 


پس از اینکه خورش خوب پخت و جا افتاد، مرغ را بیرون بیاورید و آن را درسته و یا به صورت قطعه قطعه درون ظرف خورش خوری بریزید و دور تا دور و روی آن را با سیب زمینی و بادمجان تزئین و سرو کنید.



برای: 6 نفر

حاضر است در : 65 دقیقه

وعده: شام, نهار

دسته بندی دستور آشپزی : غذاهای ایرانی محلی و سنتی

مواد لازم : آب نارنج, آبلیمو, ادویه, سیب زمینی, گوجه فرنگی, مرغ



طرز تهیه ترشه شامی (گیلان)

ترشه شامی گیلانی


مواد لازم برای ترشه شامی (گیلان)

گوشت گوساله چرخ کرده نیم کیلو

پیاز متوسط رنده شده 1 عدد

جعفری ساطوری 1/2 پیمانه

تخم مرغ زده 1 عدد

سیب زمینی پخته پوست گرفته 2 عدد

آب غوره 1/2 پیمانه

زعفران سائیده

روغن

نمک و فلفل




ترشه شامی گیلانی


 


طرز تهیه: در یک کاسه بزرگ و مناسب گوشت، پیاز، جعفری، تخم مرغ، نمک و فلفل و زعفران سائیده (حل شده در کمی آب جوش) را بریزید. سیب زمینی ها را روی آنها رنده کنید و سپس با دست تمیز تمام مواد را چنگ بزنید تا باهم مخلوط و یکدست شوند.


 


در یک تابه دردار 5 یا 6 قاشق روغن بریزید و اجازه دهید تا کاملا داغ شوند. با دستتان از مایه شامی بردارید و در کف دستتان پهن کنید. شامی ها را در روغن بیندازید و هر روی آنها را 3 تا 4 دقیقه سرخ و سپس از تابه خارج کنید.


 


مجددا شامی ها را به تابه باز گردانید. آبغوره را روی آنها بریزید و در تابه را بگذارید. حرارت را بسیار کم کنید و 25 تا 30 دقیقه آنها را بپزید.




برای: 4 نفر

حاضر است در : 60 دقیقه

وعده: شام

دسته بندی دستور آشپزی : غذاهای ایرانی محلی و سنتی

مواد لازم : آبغوره, پیاز, تخم مرغ, روغن, زعفران, سبزیجات, سیب زمینی, گوشت



طرز تهیه خورش چغرتمه (گیلان)

خورش چغرتمه



مواد لازم برای خورش چغرتمه (گیلان)

مرغ متوسط 1 عدد

تخم مرغ 8 عدد

پیاز داغ 3 قاشق

زعفران، نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به میزان لازم

آب لیمو یا آب نارنج به میزان لازم



خورش چغرتمه گیلانی


 


طرز تهیه: مرغ را تمیز کنید و بعد از چند تکه کردن، آن را با کمی آب،  زردچوبه، فلفل و نمک بپزید.


 


تخم مرغ ها را در ظرفی با چنگال بزنید تا سفیده و زرده باهم مخلوط شوند. پیازداغ، زعفران، دارچین و کمی نمک و. فلفل را به تخم مرغ ها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند. حال در تابه روغن بریزید و هنگامیکه داغ شد، مایه تخم مرغی را داخل آن بریزید و تا زمانی که خودش را گرفت، آن را هم بزنید.


 


املت پیاز را به مرغ پخته اضافه کنیدو کمی آب نارنج بریزید و اجازه دهید تا خورش چند جوش بزند و جا بیفتد. این خورش تقریبا غلیظ است و نباید زیاد آب داشته باشد.




برای: 6 نفر

حاضر است در : 90 دقیقه

وعده: نهار

دسته بندی دستور آشپزی : غذاهای ایرانی محلی و سنتی

مواد لازم : آب نارنج, آبلیمو, ادویه, پیاز, تخم مرغ, زعفران, مرغ


قیمه ریزه

قیمه ریزه



مواد لازم برای قیمه ریزه

گوشت چرخکرده 200 گرم

روغن سرخ کردنی 1 قاشق غذاخوری

پیاز 1 عدد متوسط

سیب زمینی 1 عدد متوسط

رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری

آب 1 و 1/2 پیمانه

آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری

سبزی معطر خشک 2-3 قاشق غذاخوری

زردچوبه 1 قاشق چایخوری

نمک و فلفل به مقدار کافی


قیمه ریزه از غذاهای محلی اصفهان است که از کوفته‌های کوچک گوشت، آرد نخودچی و سبزیجات معطر تهیه می‌شود. به این کوفته‌ها گاهی خوراک کله گنجشکی هم گفته می‌شود. در دستوری که اینجا توضیح می‌دهیم سیب زمینی هم استفاده شده ولی می‌توانید قیمه ریزه را بدون سیب زمینی هم تهیه کنید. قیمه ریزه از آن دست غذاهایی است که همه افراد دوست دارند و خیلی هم ساده تهیه می‌شود. مواد لازم برای قیمه ریزه معمولاً در هر خانه‌ای پیدا می‌شود و تهیه آن حدود یک ربع تا بیست دقیقه بیشتر وقت شما را نمی‌گیرد. بعد از آن فقط باید قیمه ریزه حدود یک ساعت روی شعله ملایم بماند تا جا بیافتد و آماده سرو شود.


 


طرز تهیه: ابتدا پیاز را بشویید و پوست بکنید و از وسط نصف کنید. نصف پیاز را رنده کنید و در کاسه‌ای بریزید و با گوشت چرخکرده مخلوط نمایید. سپس سبزی خشک، آرد نخودچی، نمک، فلفل و ۱/۲ قاشق چایخوری زردچوبه را به گوشت و پیاز اضافه کنید و خوب با هم مخلوط نمایید. مواد را به صورت کوفته‌های کوچک شکل بدهید و کنار بگذارید.



کوفته قیمه ریزه



نصف دیگر پیاز را خرد کنید . یک قابلمه کوچک را روی شعله متوسط قرار دهید تا داغ شود. سپس کمی روغن کف آن بریزید. وقتی روغن داغ شد پیاز خرد شده را داخل آن بریزید. ۱/۲ قاشق چایخوری از زردچوبه را روی پیاز بریزید و آن را دو سه دقیقه تفت بدهید.


 


سیب زمینی را پوست بکنید و خرد کنید (نه خیلی ریز و نه خیلی درشت) سپس سیب زمینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و یکی دو دقیقه دیگر تفت بدهید. پس از آن رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی دیگر به تفت دادن ادامه دهید. یک و نیم پیمانه آب داخل قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید تا جوش بیاید.



وقتی آب جوش آمد کوفته‌ها را داخل آن بریزید و شعله زیر قابلمه را کم کنید. درب قابلمه را مجدداً ببندید و بگذارید حدود یک ساعت روی شعله ملایم بماند تا جا بیافتد. خوراک قیمه ریزه را همراه با نان و سبزیجات تازه سرو کنید.



قیمه ریزه نخودچی



برای: 2 نفر

حاضر است در : 80 دقیقه

وعده: شام, نهار

دسته بندی دستور آشپزی : غذاهای ایرانی محلی و سنتی

مواد لازم : آب, آرد نخودچی, پیاز, سبزی معطر, سیب زمینی, گوشت چرخکرده